Horren makenje zomeraangenaam

Slogan logo Dat is een goed idee!

Met de warme zomerdagen komt ook de uitdaging om hitte en insecten zoveel mogelijk buiten te houden. Het dichthouden van je ramen en deuren tijdens de warmste uren van de dag helpt, maar in de avond is het heerlijk om deze tegen elkaar open te zetten voor een frisse verkoeling. Met de op maat gemaakte horren van NL Label en Luxaflex® houd je vervelende muggen en vliegen buiten, en kun je ongestoord genieten van de zomer.

Weten muggen jouw huis ook altijd te vinden zodra de zon ondergaat en de lichten binnen aan? Een hor voorkomt heel wat irritatie én muggenbulten. Ze bieden volop mogelijkheden om je huis optimaal te ventileren. In de NL Label en Luxaflex® collectie vind je horren voor ramen, deuren of je schuifpui. In plisségaas of vlakgaas bijvoorbeeld, en er is zelfs gaas dat pollenwerend is. Ideaal voor mensen die last hebben van hooikoorts. Ook op het gebied van kleuren is er vandaag de dag veel keuze. Naast de populaire kleur wit en vier standaard profielkleuren, zijn de Horren van Luxaflex® ook verkrijgbaar in iedere RAL-kleur. Hierdoor past een hor altijd bij jouw interieurstijl en de kleur van je kozijn.

Een geschikte hor voor jouw ramen

Je verwacht het wellicht niet, maar er zijn veel soorten horren verkrijgbaar. Niet alleen het soort raam en het gaas is belangrijk, ook de sluiting, het gemak en de kleuren spelen een rol. We lichten een aantal opties toe:

 • Een rolhor is in diverse uitvoeringen beschikbaar en geschikt voor vrijwel elk (dak)raam. Het gepatenteerde systeem zorgt voor een geluidsarme bediening.
 • Een inzetrolhor heeft dezelfde gemakken als een inzethor en rolhor. Dit model heeft als voordeel dat het te monteren is zonder boren en zowel horizontaal als verticaal is te plaatsen.
 • Een vaste hor of inzethor bedekt jouw raam het hele jaar door. Heerlijk genieten van de frisse lucht in je huis. Zowel de inzethor als de vaste hor is verkrijgbaar met ClearView® gaas. De draden van dit gaas zijn dunner, waardoor het zicht naar buiten verbetert en er 25% meer ventilatie mogelijk is. Maar geen zorgen! Nog steeds houdt dit gaas alle ongewenste insecten tegen. En met het optionele Poll-Tex® gaas heb je minder last hooikoorts omdat de pollen worden geweerd.
 • Een inzethor kan door de geringe inbouwdiepte zowel binnen als buiten en zonder te boren of te schroeven gemonteerd worden. De hor is speciaal voor draaikiep-ramen ontwikkeld.
 • Een vaste hor is zeer geschikt bij geringe kozijndiepte, omdat hij vlak tegen het kozijn wordt gemonteerd. Er zijn verschillende montage mogelijkheden en dit model is zowel binnen als buiten te plaatsen.
 • Bij onze plissé hordeuren wordt het zwarte of grijze gaas niet opgerold, maar gevouwen. De hordeur is standaard voorzien van een zelfklevende aluminium geleidingsstrip met een minimale hoogte van 3mm. De donkergrijze ketting, voorzien van een fluorescerende markering, valt bij schemering beter op en maakt tevens minder geluid dan zijn voorganger(s).
 • Rolhordeur Sencillo van Luxaflex is uniek in haar soort want je kunt de deur op elke gewenste positie stoppen. Het gaas van deze hordeur wordt windvast opgesloten door een sterke constructie. Hij stopt automatisch op een vooraf ingesteld stoppunt of op iedere positie afhankelijk van het type. Door de profieldiepte van slechts 25 mm met vlak gaas is deze deur bijna altijd in de dag te plaatsen. Aan onderzijde is de rolhordeur standaard voorzien van een zelfklevende aluminium geleidingsstrip van 3 mm hoog en ook deze hordeur is voorzien van een donkergrijze ketting voorzien van fluorescerende witte markering waardoor deze bij schemer beter opvalt.
 • Voor grote deuropeningen is de schuifhordeur de ideale oplossing. De stabiele aluminium geleiders en de gelagerde wieltjes in de ondergeleider garanderen een lichte bediening en een lange levensduur. De hordeur is makkelijk uitneembaar in het naseizoen.

 • Naast de bovenstaande selectie hebben NL Label en Luxaflex® in iedere collectie verscheidende extra opties. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bezoek [[naam_winkel] voor meer informatie. In augustus 2020 profiteer je tevens van 15% korting op NL Label horren!

  De horspecialist in je regio

  Jouw Binnenhuisadviseur is de grootste specialist in horren van het A-merk Luxaflex® en biedt de meest uitgebreide collecties en stalenpresentaties. Zowel de Luxaflex® als huismerk NL Label horren worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Wil je meer informatie over onze horren en de mogelijkheden? We adviseren je graag in onze winkel!