blogs
28 januari, 2021

De ideale raamdecoratie voor draai-kiepramen

De ideale raamdecoratie voor draai-kiepramen


Grote kans dat jij thuis ook draai-kiepramen hebt; een raam dat om twee assen kan draaien. Hartstikke handig voor het schoonmaken van de ramen en er kan veel frisse lucht naar binnen. Lastiger is het vinden van geschikte raamdecoratie voor je draai-kiepraam, waarbij je de beide functies van het raam kan blijven gebruiken. Een onmogelijke opgave? Zeker niet! Er zijn een aantal opties mogelijk. En met makkelijke montage zoals de TruFit™-techniek van Luxaflex® is de oplossing binnen handbereik. Lees in deze blog enkele tips van Luxaflex®.

Het fijne aan een draai-kiepraam is dat deze op een kier naar binnen kan vallen, zodat er een constante frisse luchtstroom binnenkomt. Door deze kiepstand is echter niet alle traditionele raambekleding geschikt. Traditionele raambekleding zit vaak in de weg bij het openen van de ramen. We zetten een aantal tips van Luxaflex® voor je op een rij.
 

Decoratieve Plissé Shades

Kies bijvoorbeeld voor slim vormgegeven Plissé Shades. Deze passen perfect in het kozijn van draaikiepramen. Plisségordijnen bestaan uit een geplooide stof die je omhoog en omlaag beweegt om de gewenste lichtinval te regelen. Hiermee creëer je de privacy die je nodig hebt, maar kun je toch het licht binnenlaten. Ook de lichtdoorlatendheid kun je zelf kiezen door voor transparant, semi-transparant of lichtdoorlatende gordijnen te gaan. De decoratieve Plissé Shade is verkrijgbaar in opvallende dessins, zoals aquarelachtige bloempatronen en geometrische zigzaglijnen. Er zijn ook stoffen die een DustBlock® behandeling hebben ondergaan. Ze kunnen daardoor beter tegen vocht en vuil. Handig voor in de keuken of badkamer. Bekijk alle mogelijkheden in onze winkel en laat je adviseren.

Energiebesparende Duette® Shades

Ook Duette® Shades zijn een ideale oplossing voor draai-kiepramen. Door de unieke honingraatstructuur heeft dit type raambekleding een isolerende werking; het zorgt ervoor dat warmte niet via de ramen ontsnapt en de kou van buiten niet binnendringt. Daarmee bespaar je in de wintermaanden aanzienlijk op je energierekening. Duette® Shades zijn verkrijgbaar in drie transparantieniveaus. Ga je voor lichtdoorlatende shades waar je doorheen kunt kijken, maar die wel privacy bieden, of kies je liever voor verduisterende shades voor de slaapkamer?

Duette® en Plissé Shades zijn verkrijgbaar met Top-Down/Bottom-Up-functie . Hiermee open en sluit je ze gemakkelijk vanaf de boven-, of onderkant of ergens daar tussenin. Zo creëer je in een handomdraai de perfecte balans tussen privacy, licht en je uitzicht.

TruFit™: perfect passend

Hoe plaats je de raamdecoratie nu passend op je raam, zodat je deze op verschillende manieren kunt openen? Daarvoor heeft Luxaflex het innovatieve TruFit™ montagesysteem. Met dit profielsysteem wordt de raambekleding dicht op het raam geplaatst waardoor alle functies van je draai-kiepraam behouden blijven. Na bevestiging is je raambekleding eenvoudig en snel te bedienen. Ook kun je de raambekleding gemakkelijk uit het profiel klikken wanneer je het raam schoon wilt maken. Het TruFit™-systeem kleeft aan het glas waardoor boren overbodig wordt. Wel zo fijn als je net een nieuwbouwhuis of nieuw kunststof kozijn hebt. Daarnaast is het TruFit™-systeem ook heel geschikt voor deuren. Het TruFit™ montagesysteem heeft een strak en elegant design en is verkrijgbaar in zes profielkleuren die je kunt afstemmen op de kleur van je kozijn of de gekozen kleur raambekleding. Zo kun je jouw raambekleding helemaal naar smaak samenstellen in jouw eigen stijl.

Magnetisch FrameFix™ frame

Ook handig: FrameFix™, een magnetisch frame dat naadloos op het kozijn wordt geplaatst. Het systeem is geschikt voor zowel kunststof als aluminium raamkozijnen en ook heel handig voor een draai-kiepraam. Het magnetische frame sluit nauw op het venster aan, waardoor de lichtkier zo klein mogelijk is. Tip: als het tijd is om de ramen schoon te maken, kun je het frame makkelijk verwijderen.

Designklassieker horizontale jaloezieën

 

Wist je dat horizontale jaloezieën ook zeer geschikt zijn voor een draai-kiepraam? Ook deze raambekleding kan door middel van het TruFit™ systeem naadloos in het raamkozijn worden geïntegreerd. Met zijgeleiders worden de 16 of 25 mm jaloezieën nauwkeurig in positie gehouden wanneer het raam schuin is geopend. Daarnaast zijn de horizontale jaloezieën sinds kort ook verkrijgbaar met een zijdezachte Pure Sense coating op de lamel, waardoor deze een warme uitstraling krijgt. Bijkomend voordeel is dat de jaloezieën hierdoor minder stof vasthouden en dat scheelt ook schoonmaakwerk.

Luxaflex® Adviesweken

 

Kom je in de maand oktober 2020 nog naar Berg en Berg Middelharnis dan ontvang je bovendien de 4e jaloezie van ons kado! Lees meer over deze en andere acties tijdens de Luxaflex® Adviesweken of bekijk het Luxaflex® inspiratiemagazine!

Wil je meer weten over onze collectie binnenzonwering, bedieningsmogelijkheden en welke geschikt zijn voor jouw woonsituatie? Naast Luxaflex® vind je in de winkel ook raamdecoratie van ons huismerk NL Label. We adviseren je er graag over. Kom langs in de winkel of maak alvast een afspraak.