blogs
5 mei, 2022

PVC vloeren – favoriet voor elke ruimte in huis

PVC vloeren – favoriet voor elke ruimte in huis


Niet de bank of de kleur op de muur, maar de vloer is vaak de blikvanger thuis. Wel zo fijn als deze bijdraagt aan de sfeer die je graag wilt neerzetten. Of dit nu een klassieke houtvloer is, een betonlook of een ‘eens wat anders’ patroonvloer. Laat je inspireren door deze blijvende trendvloer.

Want dat is de PVC-vloer: een blijvende trend. Tijdloos of modern, super onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een PVC vloer kun je in elkaar klikken óf je kiest voor een verlijming op de ondervloer. In dit geval (dryback genoemd) is de vloer ook nog eens geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming omdat er geen weerstand ontstaat tussen het PVC en de ondervloer of eventueel verwarming. De warmte kan direct de kamer in! Of je nu gaat voor click pvc of een dryback vloer, de karakteristieke uitstraling van PVC vloeren zullen je versteld doen staan. Voor welke vloer ga jij? 

PVC vloerentrends

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in natuurlijke houtmotieven, maar ook in betonlook of met een steenprint. Belangrijk bij je keuze is de kleur, plankbreedte, tegelgrootte en het (terugkerende) patroon, die invloed hebben op het effect dat je creëert in je interieur.

bha-2021-Q3-Eetkamer 1.jpg


Uit je comfortzone met een zwarte PVC vloer

Zwart is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Niet gek, want deze kleur is gemakkelijk te combineren. De kleur is een ideale contrastkleur, bijvoorbeeld voor een lichteiken vloer of meubels, of dient juist als rustige basis naast andere kleuren. Zwart is altijd goed. En dus ook als vloer, vinden wij. Met een zwarte PVC vloer maak je gegarandeerd een statement in huis! Daarnaast past de zwarte PVC vloer binnen vele woonstijlen, van minimalistisch tot chique. 

bha-2021-Q3-Hal.jpg

 
Chique marmerlook

Nog een gedurfde vloerentrend: marmer. Speels en heel chique. Het voordeel van een PVC vloer met marmerprint is het comfort aan je voeten in vergelijking met een zware, harde marmer steen. Bovendien is de prijs vriendelijker en is PVC makkelijk in onderhoud. Leuk effect: gebruik PVC eens als eyecatcher als lambrisering aan de muur of op de trap.

Chevron-T6541 (1).jpg

 
All-time favoriete vloer

Na de visgraatvloer kunnen we niet meer om deze trendvloer heen: de Hongaarse punt. Met een Hongaarse puntvloer benadruk je de lengte van een ruimte waardoor deze groter lijkt. Het gedurfde lijnenspel is een echte eyecatcher, maar geeft ook rust door zijn cleane, rechte lijnen. Het leggen is echt precisiewerk. Het op maat maken en leggen van de planken komt heel nauw, maar ook de conditie van de ondervloer is heel belangrijk. Onze vakmannen hebben jarenlange ervaring en zorgen ervoor dat alles klopt, van ondervloer tot plint.

Therdex-2020-Therdex-10021 (1).jpg

 
Zwaar beton

Onder liefhebbers van een industriële stijl is de betonnen gietvloer al jaren populair. Beton misstaat echter ook niet in een minimalistische of Scandinavische woonstijl vanwege de cleane, rustige uitstraling. Dankzij de lichte tint kun je de vloer overal mee combineren. Een gietvloer heeft daarentegen speciaal onderhoud nodig. Met een betonlook PVC boots je de stijl perfect na, maar hebt tegen een kleinere investering een onderhoudsvriendelijke vloer die comfortabeler is onder je voeten.

Dé vloer voor elk gezin

En last but not least: omdat PVC zo onderhoudsvriendelijk is en geluid dempt als deze direct op de ondervloer wordt gelijmd, is het een ideale vloer voor een druk (gezins)leven. Hout blijft bijvoorbeeld groot favoriet als vloer, ieder jaar weer. Parket heeft helaas wel wat onderhoud nodig, en daar heb je misschien niet altijd zin in. Zeker niet wanneer je een hectisch gezinsleven hebt. Een PVC vloer met houtlook is nauwelijks van echt te onderscheiden, maar wel geschikt voor intensief gebruik. Erg handig als je kleintjes hebt rondlopen en speelgoed het vloerbeeld bepaalt in huis. Zo heb je wel de looks van een houten vloer, maar niet het onderhoud! 

Meer weten over onze PVC vloeren van onder meer NL Label, Tarkett en Therdex? We adviseren je graag over de collectie én vertellen je meer over de bijzondere eigenschappen. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak.